Sprekers

Leuk dat u komt spreken bij de HGVU!

Twee weken voor de lezing promoten wij deze graag via de website, ledenbrief en de Facebook pagina van Jonge Landschapshistorici aan onze leden. Wij vragen iedere spreker hier zelf een passend stukje voor op te sturen naar onze secretaris via secretaris@hgvu.nl.

Graag wijzen wij u er op dat u de verantwoordelijkheid draagt dat het door u aangeleverde beeldmateriaal vrij is van copyright en dat er een juiste bronvermelding is gehanteerd.

Onze lezingen vinden plaats in de Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht. Ze vinden doorgaans plaats op de tweede dinsdag van elke maand, van 20:00 tot 22:00 uur, met een pauze tussendoor.

Wij stellen een laptop en een beamer ter beschikking aan de spreker. De laptop heeft USB-poorten en een DVD-speler, en kan tenminste PowerPoint [.ppt], Excel [.xls], PDF [.pdf], en gebruikelijke fotobestandsformaten [.jpg, .jpeg] tonen.U kunt ook uw eigen laptop meenemen waar we de beamer op aansluiten (VGA- of DVI-aansluiting; niet geschikt voor Apple). Let er op dat u uw bestanden opslaat in de “oude” Microsoft-bestandtypes (bijvoorbeeld .xls in plaats van .xlsx / .ppt in plaats van .pptx). PDF werkt altijd goed.

Het gebeurt heel af en toe dat een spreker tijdens de presentatie ziet dat de beelden op het scherm er anders uitzien dan verwacht, bijvoorbeeld dat bepaalde animaties niet werken of dat sommige lijntjes niet zichtbaar zijn. Dat kan gebeuren als u een andere programma(versie) gebruikte om de presentatie te maken dan die op de laptop staat waarmee uw presentatie getoond wordt. Als u er zeker van wilt zijn dat uw presentatie er precies zo zal uitzien als u bedoelt (afgezien van de invloed van de lagere resolutie die de beamer projecteert, vergeleken met wat de meeste laptopschermen tegenwoordig aankunnen), breng dan uw eigen laptop mee. U kunt vanaf uw eigen laptop presenteren, mits die een VGA- of DVI-aansluiting heeft zodat we de beamer er op aan kunnen sluiten.

Mocht u andere functies nodig hebben, laat dat dan tijdig weten.

Onze lezingen beginnen om 20 uur, hebben een pauze van een kwartiertje rond 21 uur, en we zouden graag om 22 uur klaar zijn, want sommige van onze leden komen van ver en moeten dan nog een trein halen. Als u mikt op tweemaal 45 minuten presenteren, dan is er ruimte voor de pauze en voor vragen/discussie, en zijn we toch op tijd klaar. We geven helaas geen reiskostenvergoeding, maar u krijgt wel een presentje van ons, wat geen wijn zal zijn.

We kijken er naar uit u te ontvangen! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon, of een e-mail sturen naar secretaris@hgvu.nl.

Bent u nieuwsgierig naar wie u voorgingen? Klik dan hier.