Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaarlijkse excursie – Stedelijke ontwikkeling van Antwerpen.

juni 9, 2018 @ 08:00 - juni 10, 2018 @ 17:00

ONTDEK ANTWERPEN MET DE HGVU!!!
Veel mensen denken deze sfeervolle en bourgondische stad te kennen, maar wie weet waarom Antwerpen de grootste orthodox-Joodse gemeenschap buiten Israël (en New York) heeft en waarom het commandocentrum voor de V1 en V2 raketten zich in Antwerpen bevond? En wie kent de verhalen over de spookmetro of heeft wel eens in één van de buitenwijken rondgekeken? Ga mee met de HGVU op zaterdag en zondag 9 en 10 juni en ontdek Antwerpen buiten de gebaande paden om!

Zo gaan we het (bovengrondse) stedelijk weefsel mede vanuit de ondergrond verkennen door middel van een ondergrondse boottocht en ruienwandeling. Daarnaast gaan we ook de grond in voor een indrukwekkende art déco tunnel onder de Schelde om de skyline van de stad op de linkeroever bekijken en de (mislukte) riviersprong van de stad te bespreken. Maar ook bovengronds gaan we het nodige gaan bekijken! Vanzelfsprekend zal daarbij de (her)ontwikkeling van de haven niet vergeten worden, die we zelfs deels vanuit de lucht zullen gaan bekijken.

Ook de bunkers en buitenplaatsen in de buitenwijken komen aan bod, zoals één van de belangrijkste Duitse commandocentra in de Atlantik Wall en de kastelen Middelheim en Den Brand. En met een gespecialiseerde gids gaan we in de Joodse wijk van de stad een kijkje achter de schermen nemen. Onderweg zullen we steeds allerlei bijzonder erfgoed meenemen die het verhaal van de stad verder inkleuren.

We gaan deze tweedaagse excursie veel kilometers maken, maar alle inspanningen zullen culinair beloond worden. Met als hoogtepunt een lunch in de prachtige koepelzaal van de Bourlaschuwburg. Voor de maximale prijs van €195,- euro krijg je een heerlijke overnachting in een middenklasse hotel. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, evenals alle entreegelden, openbaar vervoer, en retourreis per trein. Schrijf je in voor 1 maart door een e-mail te sturen aan excursie@hgvu.nl en een aanbetaling van €100,- te doen op NL68 TRIO 0338731253 t.n.v. Historisch Geografische Vereniging Utrecht (ovv “excursie”).

Gegevens

Begin:
juni 9, 2018 @ 08:00
Einde:
juni 10, 2018 @ 17:00